15. Helperu'

Venit, enervat, plecat

Daca ai umor si rabdare si vrei sa te «distrezi» pe gratis viziteaza un hypermarket din Romania. Daca vrei sa-ti strici buna-dispozitie viziteaza un hypermarket din Romania. Daca doresti sa iti pierzi cumpatul in cel mai rapid mod posibil… ai ghicit! viziteaza un hypermarket din Romania. Si cauta acolo un reprezentant de raion. Orice raion. Sunt cu sutele si sunt antrenati sa te incurce.

Imbracati in uniforma specifica magazinului, acesti «domni» sunt platiti sa ofere ajutor specializat clientului. Dar fac exact opusul. Si o fac cu o atitudine sfidatoare. Nicaieri nu vei mai gasi personal care sa trateze cu atata scarba clientul. Nu ai cum sa nu remarci cata lene pe centimetru patrat pluteste in lumea lor. O aventura in micul parc de distractii alaturi de clownii care stau la dispozitie costa destul de «putin»: timpul liber al clientului.

«Excursia» are 3 parti: In prima parte, clientul cauta un reprezentant de raion. Dureaza cam 15 minute sa gaseasca omul de care are nevoie (care ori e la povesti cu un coleg, ori e la fumat; daca nu e una din cele 2 variante este sigur in pauza). Bun, in cele din urma va fi prezent sa «ajute» cumparatorul. Este momentul in care incepe partea a doua a minunatei excursii din supermarket. Clientul isi pastreaza inca acel calm de bun-simt si este in acelasi timp putin distrat de incurcaturile prin care deja a trecut in prima faza. Dar, surpriza! «Expertul» e langa client si totul devine, paradoxal, mai incurcat. Nu numai ca nu primeste raspunsurile de care are nevoie, dar este si tratat ca ultimul imbecil. Ca asa au invatat ei - angajatii supermarketurilor, toti de-o mama - la scoala de bune maniere... In partea a treia si ultima, clientul este deja cu nervii la pamant si se decide sa renunte la obiectul pe care dorea sa-l cumpere. Aici incep si privirile ironice ale reprezentantului de raion, care este vadit iritat ca a fost deranjat degeaba.

Cam asa se intampla in mai toate supermarketurile care sunt dotate cu «asistenta». Clientul intra cu zambetul pe buze si se alege cu o zi stricata. Pentru ca toti nescolitii si/sau repetentii din tara asta ajung sa lucreze la acest nivel. Pentru ca nesimtirea si tupeul sunt singurele caracteristici ale acestor indivizi. Pentru ca suntem in Romania...

Niciun comentariu: