18. RATB

Spune NU RATB-ului. Alege viata!

Transportul in comun Bucuresti este cea mai mare mizerie posibila din tarisoara nostra. Regie autonoma de inselat oamenii, transportul Bucuresti isi bate joc pe fata de «clientii» sai. Nicaieri in lume nu cred ca mai exista un sistem atat de imbatranit si de invechit ca la noi. Fara niciun fel de respect fata de oameni, RATB isi continua existenta murdara si face bani buni pe spinarea bucurestenilor care nu au alternative de deplasare. Si NU, nici cu metroul nu e mai bine, doar face parte din categoria mijloacelor de transport in comun. Si nu are cum sa fie bine, pentru ca asa e la noi... merge si asa.

Dar daca metroul ar obtine la un examen de bun-simt si respect fata de «clienti» o nota de trecere, tot, dar absolut tot ce tine de RATB merita nota 0 (zero)! Nu inteleg cum functioneaza aceasta regie, de fapt cum are dreptul sa functioneze. Si de unde a primit acest drept. Si de la cine. Si pentru cat timp. Si de ce? Pentru numele lui Dumnezeu, suntem oameni, nu sardine, nu muraturi, OAMENI! De ce trebuie sa ne conduca niste animale? Animale care se imbogatesc conservand oameni in cutii metalice pe roti. Trecand peste faptul ca majoritatea tramvaielor, troleibuzelor si autobuzelor nu sunt sub nicio forma intretinute, si ca arata cum miros, mai ne tin si pe loc. Pentru ca niciun mijloc de transport RATB nu va ajunge la timp.

Pentru ca asteptam cu zecile de minute sa apara un orice de la ei. Si, paradoxal, suntem nerabdatori sa vina acel orice murdar, acel orice de la dusmani, si sa ne suim in el. Nu pot sa cred ca nu exista o strategie cat de cat pusa la punct in privinta distribuirii orice-lelor. Multe si goale pe o linie, putine si pline pe alta. ALO! Rog o gradinita din Bucuresti sa trimita RATB-ului un copilas, cu siguranta s-ar descurca mult mai bine decat urangutanii de la conducerea regiei.
Incep sa cred ca este mai mult imbecilitate decat nesimtire in cazul lor. Pentru ca nesimtirea mai are totusi si o limita, prostia insa nu... Si cum s-au depasit absolut toate limitele posibile in cazul de fata... e matematica de clasa a doua.

Dragi cimpanzei care ne conduceti prin Bucuresti, sunteti o rusine! Una mare de tot! Una care pute! Una care pute rau! Rau de tot! HUA RATB, HUA!! Si voua controlorilor de pe minunatul RATB, hua si voua! Stiti voi de ce... bisnitari imputiti ce sunteti! Rusine RATB, rusine Primariei Bucuresti, rusine Romania!

Niciun comentariu: