21. Jandarmu'

Jandarmii nu pot sari

Si mai exact, ce fac jandarmii? Cu ce se ocupa? Ce spune fisa postului in cazul lor? Va spun eu, luati o foaie A4 goala si cititi... acum sunteti familiarizati cu obiectivele Jandarmeriei. La fel ca si hartia alba se pare ca sunt si mintile lor, adica goale. Inutilitatea intinsa la maximum numita jandarm este o marioneta robotizata care nu este in stare de nimic.

Nu este posibil ca niste costumati pregatiti si antrenati pentru a mentine ordinea publica, dotati si sprijiniti de lege, sa nu rezolve cazuri ca acelea de pe stadioanele din Romania. Este greu de inteles de ce au avut, au si vor avea castig de cauza huliganii. Aceste gunoaie ale societatii, care se cred suporteri ai unei echipe, dar care nu stiu nici macar pe ce lume traiesc, par a avea mai multe drepturi decat toata lumea. Fac ce vor, cand vor, cum vor si cu cine vor. Si scapa de fiecare data, pentru ei nu exista legi, nu exista nimic.

Si daca tot isi fac de fiecare data de cap pe stadioane, si domnilor jandarmi le este jena sau rusine sa intervina categoric, de ce mai exista acesti oameni de ordine? Prezinta colectia toamna-iarna in materie de uniforme sau ce? Avem barbati sau avem domnisoare in dotarea Jandarmeriei? Chiar nu se mai poate merge la un meci de fotbal fara teama de a ajunge la spital? Din cauza unor pusti teribilisti care se cred in Vietnam? Si care nu pot fi potoliti de fortele de ordine?

Forte de ordine?!! Nu avem asa ceva. Oameni care sa ne protejeze? Nici d’astia nu avem. Noi avem jandarmi, adica persoane care stau si casca ochii ca aia mici la gradina zoologica. Noi avem jandarmi care au ajuns experti in figuratie. Noi avem jandarmi scoliti la Casa de balet si bune maniere... Pentru cultura lor generala, ar trebui sa le explice si lor cineva ca scaunele care zboara pe stadioane nu sunt stele cazatoare si ca tortele care incendiaza gazonul nu sunt mici focuri de tabara. Asa ca sa lase privitul si sa-si faca treaba de barbati.

Asa ca... «Cine nu sare, cine nu sare...!»

Niciun comentariu: