20. Muncitoru'

S-au inchis torrentele

Cati dintre voi ati simtit cum vi se inmoaie picioarele, cum lumea se prabuseste in jurul vostru si ca nimic nu mai are sens? Cati v-ati repezit sa dati cele doua clickuri care va despart de paradisul numit torrent, sa verificati daca chiar s-a inchis? Nu s-a inchis nimic, voiam numai sa va captez atentia. De fapt, nu ma intereseaza absolut deloc ce se intampla cu torrentele. Nu le folosesc si nici nu am sa le folosesc vreodata, prefer originalul. Dar sa trecem la subiect...

Bucurestiul s-a transformat in santier si va ramane asa mult timp. Foarte bine, asta inseamna ca se construieste, reconstruieste, ca se face ceva, ca se modernizeaza, ca avem o capitala care va arata altfel la finalul lucrarilor. Si acesta este un lucru pozitiv.

Dar sa ne pastram luciditatea si sa lasam visele pentru noptile zgomotoase din perioada «renovarilor», pentru ca nu e chiar atat de simplu. Pentru ca pe orice santier exista si muncitori. Si cum muncitorii de pe santierele noastre sunt vai de capul lor, nu poate fi deloc simplu. Si in nici un caz nu vor dura putin aceste lucrari. Si, cu siguranta, vom avea nevoie de (re)renovari la finalul lor. Si totul se va lua de la inceput. Pe banii nostri.

Muncitorul de santier din Romania este dovada clara ca omenirea se trage din maimute. Specie conservatoare, muncitorul roman a pastrat cam toate obiceiurile dezgustatoare de la stramosii nostri. Vorbesc urat, consuma alcool pana cad din picioare, fluiera si tipa ca obsedatii dupa persoanele de sex opus, isi fac nevoile pe unde apuca si mananca toate porcariile posibile in conditii foarte igienice. Toate astea chiar la «biroul» lor. E drept, se spala la fiecare sarbatoare legala, asa ca nu avem ce sa le reprosam in privinta asta. Dar lasand toate aceste «mici» inconveniente, el munceste. Munceste pe branci in cele doua ore de pauza in care nu se odihneste. Are un program foarte incarcat la locul de munca, dar intotdeauna isi face timp si pentru lucrarea pentru care este platit. Platit scump, ca, deh, lucreaza in conditii grele, muncitorul de santier este elementul de baza al noului Bucuresti. Si cred ca ar trebui sa le fim recunoscatori si sa le multumim pentru ca datorita lor, peste cateva sute de ani, Bucurestiul ar putea arata bine.

Niciun comentariu: