28. Ecrane

Reclama, sufletul dezastrului

Oare absolut tot ce aduce bani anumitor persoane cu influenta din tara asta se poate realiza? Chiar toate magariile posibile se pot face daca le iese ceva? Nu au niciun dram de bun simt? Intind coarda lacomiei atat de mult si cu orice risc? Au gasit acum inca in portita sa-si mai umple buzunarele: ecranele uriase din intersectii. Ecrane din care scot sume la fel de uriase din publicitatea difuzata. Au pus mai intai unul, apoi inca unul si tot asa. In curand tot bucurestiul o sa fie un mega-ecran care poate fi urmarit si din spatiu.

Cine a fost cu "minunata" ideie este un cretin inconstient, iar cine a aprobat unul de 10 ori mai mare. Unde se duc banii chiar nu mai conteaza, este important doar cat de mare si de periculoasa este aceasta prostie. Sunt intersectii care au chiar si cate patru astfel de ecrane. Atat de lacomi sunt domnii care si-au propus sa streseze pe toata lumea si sa castige in acelasi timp si bani.

Nu era de ajuns ca majoritatea soferilor sunt atat de ocupati cu telefoanele mobile si cu alte ocupatii importante in trafic, trebuia sa le mai ofere si televizoare? Inca un punct de distragere a atentiei servit pe tava. De ce nu angajeaza si cateva domnisoare care sa se plimbe in costum de baie prin intersectii? Si niste domnisori pentru soferite. Cine este atat de copil incat sa creada ca un sofer poate fi atent si la trafic si la reclamele lor de rahat? Oare mintea lor bolnava a procesat putin proiectul inainte de a-l pune in practica? Dupa ce ca avem un trafic de tot rasul si ca nimic nu merge cum trebuie, semafoarele sunt ori defecte ori prost corelate, gropile se transforma in cratere...dupa ce ca s-a ajuns sa se parcheze si pe linia de tramvai si ca taximetristii ocupa nestingheriti trecerile de pietoni, mai vin si ei cu ditamai incurca-trafic de reflectoare luminoase? Ziua mai treaca mearga, dar cum se lasa seara, toti soferii au nevoie de ochelari speciali ca sa treaca de minunatele ecrane.

Si imi vine greu sa cred ca sunt chiar atat de naivi incat sa nu-si dea seama cat de periculoase sunt aceste ecrane. Atat de naivi incat sa creada ca au realizat un lucru bun pentru noi si ca este un proiect de care aveam nevoie. Atat de naivi incat sa se gandeasca ca au facut un lucru deosebit si sa creada asta. Nu sunt naivi deloc, sunt doar lacomi si nesimtiti. Nu-i intereseaza decat cum sa mai castige un ban. Naivi suntem tot noi, pentru ca ne lasam calcati in picioare. Avem niste oameni la conducerea acestui minunat stat care ar picta si cerul daca le-ar iesi niste banuti.

Chiar sunt curios cand vor aparea si fantanile arteziene dintre benzi, tot cu scop publicitar. Sau cand vor vinde spatiu de reclama pe indicatoarele de circulatie... sau cand vor schimba culorile semaforului dupa bunul plac al celui care plateste. Cred ca inca nu s-au inteles la pret...

Niciun comentariu: